Materials

  RECULL DE CONTES

  recull de contes

  Tot utilitzant la literatura com a eina que reflecteix la nostra herència cultural, trobem que aporta models i referències que transmeten - també en el pla simbòlic i inconscient - informació per dotar de valor el nostre dia a dia.

  Els contes infantils són un recurs magnífic per posar en diàleg escenes quotidianes i coneixement. Mitjançant les narracions literàries es poden recrear històries, més o menys fantasioses, que poden utilitzar-se per potenciar la comunicació i la transmissió de valors i coneixements.

  Generalment, els contes són històries relativament curtes amb un contingut i vocabulari de fàcil comprensió. A la vegada, la temàtica està adaptada a l’edat a la qual es dirigeix. No obstant això, també deixen espai a la creativitat dels infants i a que cadascú extregui de la lectura uns coneixements o d’altres segons la pròpia biografia personal, en relació a allò li generi més interès.

  EINES AUDIOVISUALS

  eines audiovisuals

  Existeixen infinitat de materials audiovisuals que ens poden servir com a eina educativa per a aprendre, comprendre o profunditzar en temàtiques treballades. Doncs es tracta, per tant, d'una eina pedagògica transversal. A més, el llenguatge audiovisual permet representar i registrat de forma precisa els esdeveniments, d'aquesta manera, l'aproximament a la realitat és més explícit.

  Així mateix, aquest llenguatge gaudeix d'un gran ventall d'avantatges atès que introdueix múltiples alfabetitzacions. Els continguts audiovisuals complementen el valor didàctic del llenguatge oral i escrit i afavoreixen a la convergència lingüística amb la qual es desenvolupen les habilitats semiòtiques, aquelles les quals ajuden a formar el pensament complex i el sentit crític.

  Entenent, doncs, que actualment l'audiovisual és el llenguatge principal del segle XXI, trobem interessant incorporar-lo a les aules o al nostre dia a dia.

  IL·LUSTRACIONS DELS GENITALS

  genitals

  Saps identificar totes les parts dels genitals?

  Saps posar-hi nom?

  Esperem que aquestes il·lustracions siguin útils i s'utilitzin per a poder posar noms a les parts dels genitals. També es recomana aprofitar l'espai per parlar de les funcions de les parts així com de la cura dels genitals.

  PINTA I ANOMENA EL CLÍTORIS

  clítoris

  Coneixes la forma del clítoris?

  Saps les parts que té?

  Pot ser complicat trobar recursos per pintar i anomenar les parts dels clítoris. És per això que deixem aquí aquestes il·lustracions perquè puguis respondre aquestes i moltes més preguntes!

  I COM SOM PER DINS? VULVA-ÚTER

  vulva vagina.png

  Si de les parts externes del nostre cos ens sabem ben poc, què podem dir de les internes?

  La cèrvix, l'úter, el recte, els ovaris… Sabem on són?

  I COM SOM PER DINS? PENIS-TESTICLES

  penis testicles.png

  Si de les parts externes del nostre cos ens sabem ben poc, què podem dir de les internes?

  Els testicles, les vesícules seminals, la pròstata… Sabem on són?